Tomatensaus recept
Er zijn wel meerdere manieren om tomatensaus te bereiden maar dit is toch één van mijn “lievelingen” . De wortel zorgt voor een zoetere toets en neutraliseert de scherpe smaak v/d tomaten. Je zou ook verse tomaten kunnen nemen, maar met tomaten uit blik zit je altijd goed. Als je een passevite hebt, draai de saus dan daar door en laat de mixer even voor wat hij is.
1 wortel
takje selder
1 ajuin of 3 sjalotten
blik gepelde tomaten
1 cm look pasta of een 1 lookteentje
( verse) oregano
enkele blaadjes verse basilicum
olijfolie
½ blokje kippenbouillon
takje selder
1 ajuin of 3 sjalotten
blik gepelde tomaten
1 cm look pasta of een 1 lookteentje
( verse) oregano
enkele blaadjes verse basilicum
olijfolie
½ blokje kippenbouillon
– Kuis de groenten en snijd in grove stukken.
– Stoof de groenten aan in een scheutje olijfolie.
– Bevochtig met het blik gepelde tomaten en voeg look, oregano en verse basilicum toe.
– Laat op een zacht vuurtje een half uur pruttelen.
– Roer af en toe, kookt de saus te ver in voeg eventueel wat water toe
– Als de groenten gaar zijn, voeg je het half blokje bouillon toe
– Mix de saus met een staafmixer
– Stoof de groenten aan in een scheutje olijfolie.
– Bevochtig met het blik gepelde tomaten en voeg look, oregano en verse basilicum toe.
– Laat op een zacht vuurtje een half uur pruttelen.
– Roer af en toe, kookt de saus te ver in voeg eventueel wat water toe
– Als de groenten gaar zijn, voeg je het half blokje bouillon toe
– Mix de saus met een staafmixer