Recept Provençaalse saus
dec 2, 2016
- 1 blik (400 g) gepelde tomaten (in blokjes)
- ½ rode, gele en groene paprika (in blokjes)
- ½ ajuin (versnipperd)
- 125 g Parijse champignons (in schijfjes)
- 2 teentjes look (zeer fijn gesneden)
- 3 eetlepels olijfolie
- een (afgestreken) koffielepel Provençaalse kruiden
- 50 ml droge witte wijn
- 1 bouillonblokje (kip)
- peper van de molen
- Doe de olijfolie in een pot.
- Voeg al de groenten en de Provençaalse kruiden toe.
- Laat de groenten een 5-tal minuten stoven (zonder kleuren én onder deksel).
- Blus met de witte wijn.
- Voeg de gepelde tomaten en de bouillon toe.
- Laat een 7-tal minuten zachtjes koken (onder deksel).
- Kruid met peper van de molen