Recept met rammenas
De zwarte rammenas kuisen is eenvoudig! Doe dit met een dunschiller en spoel even af onder koud water. Zilveruitjes gemakkelijker pellen: Laat ze even weken in warm water!
Ingrediënten
- varkensstoofvlees
- verse zilveruitjes (Mulhouse ajuin – verkrijgbaar in bv. Delhaize)
- wortelen (in blokjes van ca. 3 cm)
- wit van prei (in stukjes van 5 cm)
- rammenas (in blokjes)
- champignons (in 4 gesneden)
- versnipperde teen look
- gerookt spek (in blokjes)
- gepelde tomaten (in blokjes)
- gedroogde oregano
- bouillonblokje (vlees)
- peper v/d molen (of een paar druppeltjes tabasco chipotle)
- zout
- paprikapoeder
- goede boter
- maïszetmeel
Bereiding
- Laat een klontje boter smelten in een pan en kleur het vlees goudbruin.
- Kruid met peper, paprikapoeder en zout.
- Doe het vlees in een grotere pot.
- Doe er de gepelde tomaten, look, spek en oregano bij.
- Zet het vlees juist onder met water.
- Dek de pot af met een deksel en laat 40 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg er prei, wortelen, champignons, rammenas en zilveruitjes aan toe.
- Laat nog 40 minuten zachtjes koken onder deksel.
- Doe het bouillonblokje bij de saus.
- Los wat maïszetmeel op in koud water en bind er de saus mee.