• 2 kg bloemige aardappelen (bv: Bintje)
  • 4 eierdooiers
  • 4 eiwitten
  • paneermeel
  • bloem
  • boter
  • peper, zout en nootmuskaat
  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
  2. Kook de aardappelen juist gaar en giet af.
  3. Zet de aardappelen terug op het vuur en laat goed drogen, schud af en toe een keer op.
  4. Plet de aardappelen met een pureestamper, of draai ze door een roerzeef.
  5. Kruid met peper, nootmuskaat en zout.
  6. Meng er een klontje boter en de eierdooiers onder.
  7. Spuit de puree met een spuitzak met een dikke spuitmond (zonder karteltjes).
  8. Of gebruik een kroketmachientje.
  9. Snijd kroketten van 5 cm.
  10. Klop het eiwit los.
  11. Haal de kroketten door de bloem, door het eiwit, door het paneermeel.
  12. Haal ze dan voor een tweede keer door het eiwit en paneermeel (= dubbel paneren).
  13. Bak de kroketten op 180°C in ca. 2 à 3 minuten.

Tip!
Laat de kroketten een nacht rusten in de koelkast.
Bak niet te veel kroketten in één keer.
Zorg voor een constante temperatuur van het frituurvet.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!