Recept kaaskroketten

Voor ca. 20 kroketten

  • 100 g bloem
  • 80 g goede boter
  • ½ l volle melk
  • 150 g zelf geraspte Gruyère
  • 50 g zelf geraspte Emmentaler
  • 6 g gelatine
  • 1 eigeel
  • 1 koffielepel zout
  • peper, nootmuskaat
  • paneermeel
  • panko
  • 3 tal eiwitten losgklopt
  1. Laat de gelatine weken in koud water.
  2. Maak een roux met de bloem en de boter. Laat even drogen op een zacht vuur.
  3. Kruid de melk met het zout, peper en nootmuskaat.
  4. Giet de melk bij de roux en breng al roerend aan de kook.
  5. Laat de dikke bechamel saus 1 minuut doorkoken, roer regelmatig om aanbranden te vermijden!.
  6. Zet het vuur af en meng dan de gemalen kaas er door met een houten spatel of een pottenlikker.
  7. Meng er de gelatine door.
  8. Meng dan het eigeel door de dikke massa.
  9. Giet de massa in een rechthoekige pyrexglazen schaal die bekleed is met bakpapier.
  10. Maak de kroketten niet te dik! Op die manier maken ze minder kans om bij het frituren open te springen.
  11. Dek de bovenkant af met bakpapier.
  12. Laten afkoelen, en laat een nacht in de koelkast rusten.
  13. Haal de kaasmassa met het bakpapier uit de schotel.
  14. Snijd er rechthokjes uit (3cm op 4cm).
  15. Haal de kroketten eerst door het paneermeel. Zorg dat alles goed bedekt is.
  16. Haal ze nu door het eiwit en dan door de panko.
  17. Laat de kaaskroketten nog een aantal uur rusten in de koelkast.
  18. De kroketten in 2-3 minuten afbakken in  zuiver frituurolie op 180 graden.
  19. Serveren met citroen en gefrituurde peterselie.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!