Recept chili con carne
jan 21, 2008
Voor 4 personen
- 700 gr gehakt
- 1 versnippert knoflook teentje
- 1 blik gepelde tomaten in stukjes (400g)
- 1 klein blikje tomaten puree (70 g)
- 80 g mais uit blik
- 1 blik rode bonen (400g)
- chilipoeder of tabasco
- 1 rode paprika
- 1 ajuin
- 5 cl water
- 1 blik rode bonen
- zout
- olijfolie
- Bak het gehakt in een scheutje olijfolie en prak fijn met een vork.
- Voeg gepelde tomaten, tomatenpuree, look en water toe.
- kruid met chilipoeder of tabasco naar smaak (opgelet is pikant!).
- Laat 20 minuten prutelen.
- Kuis ondertussen de ajuin en paprika en snijd in kleine stukjes.
- Voeg paprika en ajuin toe en laat nog 5 minuten pruttelen.
- Voeg op het laatse de uitgelekte bonen en mais toe en warm nog even door.