Recept Boeuf stroganoff – Serveer met rijst, frietjes of pasta.
Voor 3 à 4 personen:
- 500 g biefstuk in reepjes
- 1 rode en groene paprika
- 250 g Parijse champignons (in 4 gesneden)
- 1/2 ajuin (versnipperd)
- Wodka
- paprikapoeder
- koffielepel tomatenpuree
- room
- ½ bouillonblokje (vlees)
- olijfolie
- peper en zout
- Kruid de biefstuk met peper en zout.
- Doe een scheutje olie in een pan, en bak de biefstuk even aan.
- Verwijder de biefstuk en zet opzij.
- Voeg terug een scheutje olie in de pan en bak de ajuin, paprika en de champignons.
- Blus de groenten met een scheutje Wodka.
- Voeg een scheut room en tomatenpuree toe.
- Kruid met paprikapoeder.
- Doe het bouillonblokje in de pan.
- Breng de saus aan de kook.
- Voeg het vlees toe en warm nog even goed door.