Zuid Tiroolse Ravioli

Na mijn lang weekend in Zuid-Tirol mis ik de Italiaanse keuken. Uit het boekje ‘South Tyrolean Classics’ maak ik de ravioli klaar. Samen met de zonpartijen van gisteren waan ik me al snel ter plaatse. Binnenkort volgt een uitgebreid reisverslag. Zeker een bezoek waard! Bekijk hier alvast de topbestemmingen en accomodaties!

Voor het deeg
  1. Doe al de ingrediënten in een kom en meng in 10 minuten tot een glad deeg.
  2. Dek af en laat 30 minuten rusten.
Voor de vulling
  • 150 g gekookte spinazie (ongeveer 300 g verse spinazie)
  • ½ ajuin (versnipperd)
  • ½ teentje look (zeer fijn gesneden)
  • 100 g ricotta
  • 1 eetlepel parmezaan (geraspt)
  • nootmuskaat
  • zout
  • peper van de molen
  • boter
  1. Fruit de ajuin en look even aan in wat boter (zonder kleuren).
  2. Hak de spinazie fijn en meng onder de ajuin.
  3. Laat afkoelen.
  4. Meng er de ricotta en parmezaan onder.
  5. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Afwerking
  • 2 eetlepels parmezaan (geraspt)
  • 1 eetlepel bieslook (fijn gesneden)
  • 50 g boter
  1. Rol het deeg uit met een pastamachine.
  2. Snijd er met een uitsteekvormpje rondjes van ± 7 cm uit.
  3. Leg in het midden een beetje spinazievulling.
  4. Strijk de rand in met wat water.
  5. Vouw dicht tot een half maantje en druk goed dicht met je vingers.
  6. Kook de ravioli in licht gezouten water in ca. 4 à 5 minuten.
  7. Laat de boter smelten (zonder kleuren).
  8. Dresseer de ravioli op een bord.
  9. Bestrooi met bieslook en parmezaan.
  10. Giet er wat gesmolten boter over.
  11. Serveer onmiddellijk!
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!