Voor 2 à 3 personen hoofdgerecht
Voor 4 personen voorgerecht
Maak pastadeeg zoals hier beschreven.
De vulling:
- 300 g gehakt
- 60 g rundslever fijngehakt
- 30 g Bayonne ham fijngesneden
- 20 g salami fijngesneden
- 250 g ricotta
- 2 eetlepels geraspte parmezaan
- 1 losgeklopt ei
- peper en zout
Doe alles in een keukenmachine en meng tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.
Voor de tomatensaus:
- 1 blik (400g) gepelde tomaten in stukjes
- bruschetta kruiden
- 1 teentje look (versnipperd)
- 1 ajuin (versnipperd)
- olijfolie
- zout, peper, paprikapoeder
- Stoof de ajuin en de look aan in olijfolie.
- Voeg tomaten en paprikapoeder toe.
- Kruid met bruschetta-kruiden en laat 15 minuten pruttelen.
- Kruid met peper en zout.
Rol het deeg uit met een pastamachine, snijd er rondjes uit, leg een klein beetje vulling in het midden, vouw dicht en druk de rand goed dicht. Kook ze 3 minuten in ruim gezouten water. Serveer met de tomatensaus en versgeraspte parmezaanse kaas.