Voorgerecht voor 4 personen.
Voor het pasta deeg:
- 300 g bloem (semola di grano duro)
- 3 eieren
- 1/2 koffielepel zout
- Kneed de bloem, eieren, zout ca. 10 min tot men een soepel deeg bekomt.
- Rol het deeg tot een bal en dek af met een vochtig doek.
- Laat 60 minuten rusten.
Voor de vulling:
- 200 g jonge spinazie
- 250 g ricotta
- 1 versnippert sjalotje
- olijfolie
- peper en zout
- Was de jonge spinazie en droog.
- Doe een scheutje olijfolie in een pot en stoof de versnipperde sjalot even aan zonder kleuren.
- Voeg de spinazie toe en laat slinken.
- Hak de spinazie (in de pot laten) eventueel een beetje fijner.
- Voeg de ricotta toe en breng op smaak met peper en zout.
- Laat even afkoelen.
Voor de ravioli en boter saus:
- Wat goede boter en enkele blaadjes fijn gesneden basilicum
- vers geraspte Parmezaanse kaas
- Rol het deeg uit en steek er rondjes uit.
- Doe op elk rondje een beetje ricotta vullingen vouw dicht.
- Neem een pot met ruim licht gezouten water met een scheutje olijfolie.
- Breng het water aan de kook voeg de ravioli toe en laat ca. 3 à 4 minuten zachtjes koken.
- Smelt voor de saus de boter en voeg de basilicum toe.
- Serveer met de Parmezaanse kaas.