Gezien de tijd van het jaar kies ik voor een recept met pompoen. We zijn pastaliefhebbers dus de combinatie met ravioli was snel gemaakt. Heerlijk herfstrecept!
Lekker gerecht voor 3 à 4 personen. Ik heb een zak pompoenblokjes gekocht. Lekker makkelijk! Uiteraard kan je een verse pompoen kopen.
Voor het deeg
- 300 g bloem
- 3 eieren
- ½ koffielepel zout
- 1 eetlepel olijfolie
- Stort de bloem op een bergje op een hard werkoppervlak.
- Maak een kuiltje in het bergje.
- Doe daar de eieren, zout en olijfolie in.
- Kneed nu het deeg 10 minuten tot je een mooi egaal en elastisch deeg bekomt.
- Vorm een bol van het deeg en doe er vershoudfolie rond. Laat minstens 60 minuten rusten in de koelkast.
Voor de vulling
- 350 g pompoen (in kleine blokjes)
- 60 g St.Môret
- 30 g parmezaan
- 1 ei
- peper en zout
- Doe een scheutje olijfolie in een pot.
- Voeg er de blokjes pompoen bij en laat 10 minuten stoven onder deksel (zonder kleuren).
- Laat de pompoen afkoelen.
- Meng er de St.Môret, parmezaan en het ei onder.
- Breng op smaak met peper en zout.
Voor de afwerking
- goede boter
- een 6-tal blaadjes salie (in reepjes)
- zout
- vers geraspte parmezaan
- Rol het deeg uit met een pastamachine.
- Druk rondjes uit het deeg (8 cm)
- Leg in het midden van een rondje een koffielepel van de pompoenvulling.
- Borstel een beetje water langs de rand van het deeg.
- Sluit de ravioli af met een deeg rondje en druk de rand een beetje aan.
- Laat een klont boter smelten, voeg de salie toe en breng op smaak met zout.
- Breng een pot met ruim water aan de kook.
- Kook de ravioli in een 5-tal minuten gaar.
- Verdeel de ravioli in diepe borden en giet er wat van de salieboter over.
- Serveer met geraspte parmezaan.