- rol kruimeldeeg
- 300 g gemengd gehakt
- 300 g groene kool
- 1 tomaat
- 250 ml room
- 4 eieren
- 50 g gemalen emmentaler
- peper, zout, nootmuskaat en paprikapoeder
- arachideolie
- Verwijder de buitenste bladeren van de kool, verwijder de dikke nerf, en spoel grondig.
- Snijd de kool in fijne reepjes.
- Bak het gehakt in een scheutje olie rul voeg de kool toe.
- Kruid met peper, zout en paprikapoeder.
- Laat een 3-tal minuten stoven.
- Doe de eieren en de room in een kom, kruid met peper en zout en klop los.
- Meng er de gemalen kaas onder.
- Schik het deeg in een taartvorm en doe er het gehaktmengsel in.
- Snijd de tomaat in schijfjes en schik boven op het gehakt.
- Giet er het roommengsel over.
- Bak de taart in een voorverwarmde oven van 180 ° C in 40 minuten gaar.
Edit: Recept aangepast! Bedankt meersmaak-volgers!