- 150 g bloem
- 100 g boter
- 2 à 3 eetlepels water
- zout
- 1 losgeklopt ei
- bakbonen
- Kneed al de ingrediënten tot een samenhangend deeg met een keukenrobot of mixer met kneedhaken. Of gewoon met de hand.
- Is het deeg te droog? Voeg dan een weinig water toe.
- Is het deeg te nat? Voeg dan een beetje bloem toe.
- Laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten.
- Bekleed ondertussen een ronde bakvorm met bakpapier.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.
- Bekleed de bakvorm met het deeg.
- Strooi er bakbonen in en bak 15 minuten in een oven van 200° C, afgedekt met aluminiumfolie.
Voor de vulling:
- Een bussel groene asperges
- 3 eieren
- 200 ml room
- 80 g gemalen emmentaler
- 150 gekookte ham in blokjes
- Snijd het achterste stukje van de asperges (je hoeft ze niet de schillen) en kook ze in 4 minuten in gezouten water. Giet ze af en verfris onmiddellijk onder ijskoud water.
- Klop de eieren met de room los.
- Kruid met zout, peper en nootmuskaat.
- Snijd de asperges in kleinere stukken.
- Schik de ham, asperges en 60 g kaas over de deegvorm.
- Giet er het eimengsel over en strooi er de resterende kaas over.
- Bak de taart in ca. 30 minuten onderaan in een oven van 190°C.