Als de zon niet schijnt dan zetten we maar een zuiders gerecht op tafel. Ik heb er een snuifje provençaalse kruiden bij gedaan. Dit is een mix van kruiden die groeien in de Franse Provence. De samenstelling staat niet vast, maar wat zit er meestal wel in: lavendel, rozemarijn, wilde marjolein, tijm en bonenkruid. Voeg ze onmiddellijk toe want de kruiden zijn gedroogd en op die manier kunnen ze hun volle aroma en smaak afgeven. Dit gerecht is lekker met een stukje kip of worstjes, gebakken vis…
voor 3 à 4 personen:
- 1/2 rode en gele paprika
- 1 aubergine
- 1 ajuin
- 1/2 courgette
- 1 knoflookteentje
- provençaalse kruiden
- 5 groene of zwarte olijven
- peper en zout
- 250 g pasta puntalette of risone
- Kuis de paprika’s en courgette en snijd in blokjes.
- Schil de aubergine en snijd eveneens in blokjes.
- Pel de ui en knoflook en versnipper.
- Pel de tomaten en snijd in blokjes.
- Doe een scheutje olijfolie in een pan en stoof de ajuin en look aan.
- Voeg de andere groenten toe.
- Kruid met de provençaalse kruiden, peper en zout.
- Laat 10 minuten stoven, schud regelmatig op.
- Snijd de olijven in kleinere stukjes en stoof ze even met de groenten mee.
- Zet een kookpot met licht gezouten water op het vuur en kook de pasta gaar.
- Giet de pasta af en meng onder de groenten.
- Proef en kruid eventueel wat bij met peper en zout.