In de Lidl hadden ze deze week alpenspecialiteiten. Ik heb een blokje Oostenrijkse bergkäse gekocht en voor deze taart gebruikt. Je kan de kaas vervangen door bv: Emmentaler.
- 1 grote prei
- 150 gemalen bergkäse
- 200 ml room
- 4 eieren
- 1 rol bladerdeeg
- peper, zout, foelie
- Kuis de prei en snijd in stukjes.
- Kook gaar in gezouten water en giet af.
- Rasp de bergkäse.
- Leg het deeg met bakpapier in een taartvorm. Prik de bodem van het deeg een aantal keren in met een vork. Leg op het deeg een laag aluminiumfolie of bakpapier. En vul met een laag gedroogde peulvruchten. Bak de taart nu een 10-tal minuten in een voorverwarmde oven van 220°C.
- Verwijder de gedroogde peulvruchten en het papier.
- Klop de eieren los met de room.
- Kruid met peper, zout en snuifje foelie.
- Verdeel de kaas en de prei in de taart en giet er het roommengsel over.
- Bak in ca. 35 minuten in een voorverwarmde oven van 185°C.