Voor 3 personen:
Voor de tomatensaus:
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- wat verse basilicum blaadjes
- 1/2 bouillonblokje (groenten)
- 1 koffielepel suiker
- 200 ml gezeefde tomaten (passata)
- olijfolie
- Kuis de sjalot en look snijd in stukjes.
- Stoof aan in olijfolie.
- Giet er de gezeefde tomaten bij.
- Voeg er het bouillonblokje, suiker en de basilicum bij.
- Laat 5 minuten pruttelen
- Mix met een staafmixer.
Afwerking:
- 1/2 courgette
- 1 ajuin
- pikante salami
- een zakje gemalen mozzarella
- turks brood
- gedroogde oregano
- Snijd de courgette en ajuin in fijne schijfjes.
- Bak de ajuin aan in olijfolie.
- Doe dit eveneens voor de courgette maar kruid met een beetje zout.
- Snijd de pikante salami in schijfjes.
- Snijd het brood middendoor.
- Verdeel er wat van de saus over.
- Kruid met een snuifje oregano.
- Beleg met ajuin, courgette, salami en bestrooi royaal met gemalen mozzarella.
- Zet de pizza presto ca. 8 minuten in een oven van 230° C.