Pittige tomatensoep met basilicum
dec 3, 2008
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 teentje look (gepeld en fijngesneden)
- 1 ajuin (grove stukken)
- 3 bouillonblokjes (kip)
- 1 blikje tomatenpuree (70g)
- iets meer dan 1 koffielepel suiker
- 15 blaadjes verse basilicum
- 3 x handvol pasta (macaroni, conchiglie, gnocchi…)
- 400 ml tomatenpassata
- 1 koffielepel hot chilisaus
- 1 liter water
- olijfolie
- Verhit een scheutje olijfolie in een kookpot en stoof er de ui en look in.
- Giet er het blik gepelde tomaten en de chilisaus bij en laat 10 minuten pruttelen.
- Voeg er het water, tomatenpuree, bouillonblokjes en suiker aan toe en laat 20 minuten koken.
- Voeg er nu de tomatenpassata en de basilicum aan toe.
- Mix de soep.
- Kook de pasta in ruim water ‘al dente’.
- Doe de pasta bij de soep.