Voor 3 personen:
- 1 kg kippenstoofvlees in kleine stukjes gesneden (bv van de markt)
- 1 ijsbergsla
- 1 tomaat
- currypoeder
- zout
- komijn
- olijfolie
- peper en zout
- ca. 2 eetlepels mayonaise
- 1 teentje look zeer fijn gesneden
- 1 eetlepel fijngehakt peterselie
- 1 eetlepel fijn gesneden bieslook
- 6 pitabroodjes
- Breng het vlees op smaak met currypoeder, zout, peper en een snuifje komijn.
- Meng er een scheutje olijfolie onder en laat een uur op smaak komen in de koelkast.
- Kuis de ijsbergsla en snijd in reepjes.
- Verwijder het vruchtvlees van de tomaten en snijd in blokjes.
- Meng de peterselie, look en de bieslook onder de mayonaise.
- Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
- Indien de saus te dik is voeg dan een klein beetje water toe.
- Bak de kip in een scheutje olijfolie.
- Snijd de pitabroodjes in, warm ze op en vul ze met de salade, tomaten en kip.
- Serveer er de saus bij.