Soms wil je nog héél even dat vakantiegevoel vasthouden. Dat doen we vandaag met een penne met tomatensaus. De laatste avond van onze vakantie in Zuid-Tirol aten we deze heerlijke Italiaanse pasta als afsluiter van een al even zalige skivakantie. Vers geraspte parmezaan maakt het geheel af!
Penne met tomatensaus
Voor 3 à 4 personen:
- 350 g penne
- tomatenpassata 500 g
- 120 g versnipperde ajuin
- 4 eetlepels olijfolie
- peper van de molen
- 1 koffielepeltje zout
- 1 koffielepel gedroogde oregano
- een 20-tal verse basilicumblaadjes
- vers geraspte parmezaan
- Doe de olie samen met de ajuin, oregano, zout en een draai van de peper molen in een pot.
- Laat 10 minuten zachtjes stoven (zonder kleuren) onder deksel.
- Voeg de tomatenpassata toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen onder deksel.
- Snijd de basilicum in fijne reepjes en voeg bij de saus.
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
- Giet de penne af in een vergiet.
- Meng er de saus onder en serveer met vers geraspte parmezaan.