Voor Soubry doen we inspiratie op bij La Botte in Genk voor een pastagerecht. We maken een Siciliaans pastagerecht met mosselen in roomsaus. Lekker, eenvoudig én feestelijk!
Ingrediënten
- pasta (Soubry)
- 100 ml room 40%
- 1 kg mosselen
- 1/2 courgette (fijn gesneden)
- 1 ui (fijn gesneden)
- 2 takjes groene selder (in ringetjes gesneden)
- 1 sjalotje (versnipperd)
- olijfolie
- klontje boter
- 120 ml droge Siciliaanse wijn
- 100 ml kookvocht van de mossselen
Bereiding
Mosselen
- Reinig de mosselen
- Stoof de groenten even aan
- Voeg de mosselen toe
- Kook ca. 10 minuten (onder deksel)
- Kruid met peper en zout
- Schud op
- Giet af en houd het kookvocht bij
Pasta
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking
Roomsaus
- Smelt een klontje boter
- Stoof de courgette, de groene selder en de sjalot aan
- Voeg Siciliaanse wijn, room en kookvocht van de mosselen toe
- Laat even doorkoken
- Voeg zout en peper bij naar smaak