voor 3 personen:
- 300 g pasta naar keuze
- een 10-tal scampi’s
- 1 blik gepelde tomaten in blokjes (400g)
- 1/2 rode parika
- 1/2 gele paprika
- 1/2 groene paprika
- 1 wortel
- 1 ajuin
- 1 teentje look (zeer fijn gesneden)
- 1/2 courgette
- 1 koffielepel thaïse vissaus
- 1 koffielepel paprikapoeder
- 1/2 bouillonblokje (kip)
- provençaalse kruiden
- peper v/d molen
- olijfolie
- 6 zongedroogde tomaten (kleine stukjes)
- viskruiden
- Pel en kuis de scampi’s, kruid met de viskruiden en meng de look er onder.
- Kuis de wortel, paprika’s en courgette en snijd in blokjes.
- Pel de ajuin en versnipper.
- Stoof de groenten in een scheutje olijfolie.
- Voeg het blik gepelde tomaten toe, doe een klein beetje water in het blik, spoel het blik uit en voeg bij de saus.
- Voeg een snuifje provençaalse kruiden toe, 1/2 bouillonblokje, paprikapoeder, vissaus, zongedroogde tomaten en peper v/d molen.
- Zet een deksel op de pot en laat een 10-tal minuten zachtjes pruttelen.
- Bak ondertussen de scampi’s in een pan met een scheutje olijfolie.
- Voeg de scampi’s bij de saus.
Serveer met pasta of rijst!