Voor 3 personen:
- 400 g pasta (Fusilli)
- 2 grote rode paprika’s
- 150 g gekookte ham
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 200 ml room
- 3 eetlepels geraspte oude italiaanse kaas + wat extra om erbij te serveren (Colruyt)
- snuifje gedroogde dille
- Pel de parika’s.
- Snijd in reepjes
- Versnipper de sjalot, pel de look (hoef je niet te snijden).
- Fruit de look met de sjalot aan in een scheutje olijfolie.
- Voeg de paprikareepjes en de room toe.
- Hou er een paar opzij om te garneren.
- Kruid met wat zout.
- Giet er een 1/2 glas water bij en laat 20 minuten op een zacht vuur zachtjes pruttelen.
- Doe alles in een hoge beker.
- Voeg de kaas toe en mix fijn.
- Kruid met peper en zout en een snuifje dille.
- Snijd de ham in reepjes en voeg bij de saus.
- Kook de pasta beetgaar.
- Giet af en meng er de paprikasaus onder.