Dit eenvoudig recept is gebaseerd op een recept uit “De klassieke Italiaanse Keuken” van Marcella Hazan. Een interessant kookboek waar ik graag in lees! Binnenkort volg een recensie. Ik heb een schaaltje groene asperges gekocht bij Colruyt. Deze fijne asperges hoeven niet geschild te worden. Afspoelen en koken in licht gezouten water in ca. 3 à 5 minuten is voldoende.
Je kan dit recept uiteraard ook maken in het seizoen van de lekkere witte asperges. Maar zover zijn we nog niet…
Voor 3 à 4 personen:
- 300 g kleine buisvormige macaroni
- 200 g asperges
- 150 g gekookte ham
- 150 ml room
- vers geraspte parmezaan
- peper en zout
- Kuis de asperges indien nodig.
- Kook de asperges beetgaar.
- Snijd de de ham in reepjes.
- Snijd de asperges in stukjes van ca. 2 cm.
- Doe een klontje boter in een pan en bak de ham 2 à 3 minuten (niet knapperig bakken).
- Kook ondertussen de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Voeg room bij de ham en breng op smaak met peper en zout.
- Meng de asperges onder het ham/roommengsel.
- Giet de pasta af in een vergiet en doe terug in dezelfde pot.
- Meng de saus onder de pasta en laat nog even doorwarmen.
- Serveer apart de geraspte parmezaan.