pasta met asperges

Pasta met asperges

voor 3 à 4 personen:

  • 300 g pasta naar keuze
  • 1 kg asperges
  • 200 g gekookte ham (in reepjes)
  • 150 ml kookvocht asperges
  • 250 ml room (min. 30%)
  • 1 eetlepel bieslook (versnipperd)
  • 2 bouillonblokjes (kip)
  • peper en zout
  1. Kuis de asperges.
  2. Voor het kookvocht: spoel de hardere stukken en de aspergeschillen.
  3. Zet de schillen en de hardere stukken juist onder met water.
  4. Voeg bouillon toe en laat 15 minuten zachtjes koken.
  5. Giet door een puntzeef.
  6. Kook de asperges juist gaar in licht gezouten water.
  7. Giet af en snijd in kleinere stukken.
  8. Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  9. Doe ondertussen de room, ham, het kookvocht en de bieslook in een potje en laat even opkoken.
  10. Kruid met peper en zout.
  11. Giet de pasta af doe terug in een pot en giet er het roommengsel onder.
  12. Warm alles goed door tot de saus wat indikt.
  13. Meng er de asperges onder.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!