Een vleeshamer wil ik al een tijdje kopen. Ik heb gezien dat ze er één bij Ikea verkopen voor
€ 5,00.
Met een vleeshamer kan je vlees dunner en malser maken.
Voor 2 personen:
- varkenslapje (300 g)
- paneermeel
- 1 eiwit
- bloem
- olie
- boter
- paprikapoeder
- peper
- zout
- citroen
- Klop het varkenslapje met een vleeshamer of met de platte kant van je mes dunner.
- Klop het eiwit los met een klein beetje water.
- Doe wat paprikapoeder onder het paneermeel.
- Kruid het vlees met peper en zout.
- Wentel de varkenslapjes door de bloem.
- Klop er de overtollige bloem af.
- Haal ze nu door het eiwit en nadien door het paprikapaneermeel.
- Doe een scheutje maisolie en een klontje boter in een pan en bak er de schnitzels in.
- Garneer met een schijfje citroen.