Panna cotta kom je regelmatig tegen op Italiaanse menukaarten. Ik hou wel van dit klassiek dessert. het is verfrissend, niet te zwaar en toch smaakvol.

– 3 dl kokosmelk
– 2,8 dl melk
– 1 vanillestokje
– 3 eetlepels suiker
– 4 blaadjes gelatine

Doe de blaadjes gelatine in een kom met water en laat ze weke

n.
Splijt de vanillestok in de lengte met een mes en doe de zwarte pitjes bij de melk, kokosmelk, suiker en eveneens de vanillestok zelf, breng aan de kook en roer af en toe.
Zet de pot van het vuur zodra het mengsel begint te koken. Haal het vanillestokje eruit en los de goed uitgeknepen gelatine blaadjes op in de bereiding.
Giet in aparte potjes en laat opstijven tot de volgende dag.

Coulis van bosvruchten
100 gr bosvruchten (rode bessen, aardbeien, frambozen, wilde braambessen, zwarte bessen…)
2 eetlepels suiker

Doe de vruchten in een kookpotje met een bodempje water, voeg de suiker toe en breng zachtjes aan de kook. Mix en doe door een zeef. Laat afkoelen.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!