Een lekker brood voor volgende week bij de paasbrunch! Heel eenvoudig zelf te maken. Je kan dit brood met de hand kneden of in een kneedmachine. Ik heb de Panasonic broodmachine gebruikt.
- 500 g mix voor luxebrood (Aveve)
- 8 g verse gist
- 250 ml water
- 40 g boter
- 3 g zout
- Doe al de ingrediënten in de broodmachine.
- Zet op het programma: Pizzadeeg.
- Na 45 minuten kneden, is het deeg klaar.
- Kneed het deeg even met de hand door.
- Rol er drie gelijke kabels van en vlecht tot een brood.
- Bedek het deeg met een doek en laat 40 minuten rijzen.
- Los ondertussen een beetje water met 1 eigeel op.
- Bestrijk er het brood mee.
- Werk af met sesam – of maanzaad.
- Bak het brood in een voorverwarmde oven van 200°C in ca. 25 à 30 minuten goudbruin.