Ovenschotel met witte kool
Gebaseerd op een recept uit het kookboek ‘De Zilveren Lepel’.
- 1 witte kool
- 500 g gehakt
- 3 bolletjes mozzarella
- 140 g tomatenpuree
- 50 g geraspte parmezaan
- room
- peper en zout
- Pluk de bladeren van de kool en verwijder de dikke nerf.
- Kook de bladeren gaar en laat ze uitlekken.
- Bak het gehakt rul.
- Voeg tomatenpuree en 150 ml water toe.
- Laat 10 minuten koken.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Leg een laag kool in een ovenschotel.
- Verdeel er een deel van de saus en mozzarella over.
- Leg er een laag kool, saus en kaas op.
- Werk zo alle ingrediënten op.
- Giet er een scheutje room over en bestrooi met parmezaan.
- Zet 40 minuten in een oven van 180°C.
- Lekker met een stukje stokbrood.