Lekkere ovenschotel die perfect past bij dit vriesweer.
Voor 3 à 4 personen:
- 1 kipfilet
- 2 wortelen in blokjes
- 1 pastinaak in blokjes
- 2 sjalotten in halve ringetjes
- 2 eetlepels ketchup
- 1/2 koffielepel hot chilisaus
- 1 potje tomatenpuree (70g)
- 1/2 blokje kippenbouillon
- snuifje gedroogde tijm
- aardappelpuree (van 1 kg aardappelen)
- 300 ml water
- olijfolie
- gemalen kaas
- Klop de kipfilet dunner met een vleeshamer en snijd zeer klein.
- Bak kip en groenten 5 minuten in een scheutje olijfolie en roer af en toe om.
- Kruid met peper en zout.
- Voeg tomatenpuree, water, chilisaus, ketchup en tijm toe.
- Verkruimel er het 1/2 bouillonblokje over.
- Laat 5 minuten pruttelen.
- Doe het mengsel in een ovenschaal en schep er de puree op.
- Strooi er kaas en paneermeel over.
- Warm ca. 20 minuten op in een voorverwarmde oven van 200° C.
- Laat nog even gratineren onder de grill.