Voor 2 personen:
- 500 g scampi’s
- 1/2 rode paprika in blokjes
- 2 lente-uitjes
- stukje prei in stukjes
- 1 teentje look (fijngesnipperd)
- 1 wortel in schijfjes
- 1/2 koffielepel verse gember, zeer fijn gesneden
- wat fijngesnipperde bieslook
- een 30-tal cashewnoten
- maiszetmeel
- 2 koffielepels thaise vissaus
- 2 koffielepels lichte sojasaus
- 1/2 blokje bouillonblokje (kip)
- arachideolie
- Rooster de noten in een pan zonder vetstof.
- Schud af en toe op (blijf erbij staan).
- Doe 200 ml water in een potje.
- Voeg het bouillonblokje, thaise vissaus en sojasaus toe.
- Breng even aan de kook.
- Doe een scheutje olie in een pan of wok.
- Roerbak de paprika, wortel, uitjes, prei, look en gember.
- Neem de groenten uit de pan, voeg een scheutje olie toe.
- Bak de scampi’s even aan.
- Kruid ze met peper en zout.
- Giet er het bouillonmengsel bij.
- Breng aan de kook.
- Voeg dan terug de groenten toe.
- Los een beetje maiszetmeel op in wat water en bind de saus.
- Begin met een beetje: het moet geen pap worden!
- Bestrooi met wat bieslook en serveer met rijst.