Ons Kookboek®, de langverwachte nieuwe versie!  “Wat in 1927 begon als een eenvoudig ‘Ons Kookboekje’ groeide uit tot dé kookbijbel in Vlaanderen. In zijn verschillende versies prijkt hij in bijna elke Vlaamse keuken. Ons Kookboek behoort tot het Vlaams erfgoed en daar zijn we trots op”, zegt Nik Van Gool, nationaal voorzitster van KVLV, Vrouwen met vaart.  “Met meer dan drie miljoen verkochte exemplaren sinds 1927, is Ons Kookboek uitgegroeid tot een sterk merk dat staat voor degelijkheid, kwaliteit en vertrouwen”, licht Chris Van Hoof, directeur van KVLV, Vrouwen met vaart toe.
‘’Om die belofte te blijven waar maken besliste KVLV, Vrouwen met Vaart om Ons Kookboek grondig te vernieuwen.’’  Een team van 15 culinaire medewerkers heeft gedurende meer dan een jaar de bestaande recepten grondig geëvalueerd en aangepast en honderden nieuwe recepten toegevoegd. Met zijn vernieuwde inhoud en strakke vormgeving blijft Ons Kookboek een degelijk basiskookboek voor zowel beginnende koks als doorgewinterde foodies.  “Als je elke dag een ander recept maakt, heb je meer dan 5 jaar nodig om alle gerechten te maken”, lacht Els Gils, eindredacteur van Ons Kookboek. “Niet alleen de lay-out werd opgefrist, ook aan de recepten is gesleuteld. Verouderde kooktechnieken zijn geschrapt. Vlees steriliseren is bijvoorbeeld niet echt meer van deze tijd.”  Nieuwe producten, tendensen en kooktechnieken werden opgenomen. Couscous, quinoa en polenta hebben bijvoorbeeld hun intrede gedaan in onze keuken. En met de kerntemperatuur werken geeft je een grotere mate van controle over de garing van je gebraad. Verder vind je ook recepten voor de stoomoven terug. Een klassieke 4/4de cake of liever een cake met stevia? Je vindt het in Ons Kookboek!  Er kwam een hoofdstuk veggie bij en alle vegetarische recepten werden aangeduid met een speciaal symbooltje. Je ziet dus in een oogopslag welke recepten geschikt zijn voor je vegetarische kroost. Zo is Ons Kookboek ook een geschikt basiskookboek voor vegetariërs geworden.  Basisgerechten en klassiekers zijn getoetst aan nieuwe inzichten en bereidingswijzen. “Witloof met hesp in kaassaus is daar een goed voorbeeld van”, verduidelijkt Els Gils. “In plaats van het witloof te koken, wordt het gebraiseerd, zodat het zijn smaak meer behoudt. En wat met de harde kern die er vroeger standaard uit moest? Witloof dat je tegenwoordig koopt is een pak minder bitter, als je wil mag je die kern dus gerust laten zitten.”  Producten van eigen bodem en streekrecepten kregen een belangrijke plaats, zonder de gastronomie in de rest van de wereld uit het oog te verliezen. In het begin van de hoofdstukken vind je niet enkel productinfo terug, maar ook seizoenkalenders van wild, vis, fruit en groenten. En, dankzij de duidelijke structuur vind je vlot wat je zoekt. Met 1.892 recepten blijft Ons Kookboek dé kookbijbel van Vlaanderen.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!