Noedels met gehaktballetjes
okt 12, 2015
Noedels met gehaktballetjes
- 500 g gehakt
- 250 g noedels
- 1/2 rode paprika (blokjes)
- 1 wortel (schijfjes)
- 1 ajuin (versnipperd)
- ± 15 boontjes (in kleinere stukjes)
- 1/2 teentje look (zeer fijn versnipperd)
- 3 eieren
- 50 g paneermeel
- paprikapoeder
- currypoeder
- sambal
- zout
- lichte sojasaus
- arachideolie
- Voeg 1 ei, paneermeel en look toe aan het gehakt.
- Breng op smaak met paprikapoeder, currypoeder, sambal en zout.
- Rol er balletjes van.
- Giet een scheutje olie in een pan en bak de balletjes goudbruin en gaar.
- Kook de groenten 3 minuten in water en giet ze af in een vergiet.
- Bak van de 2 andere eieren een omelet en snijd in kleinere stukjes.
- Bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
- Doe een scheutje van de olie in een wok of pan.
- Voeg de groenten en de noedels toe.
- Breng op smaak met sojasaus.
- Meng er het ei en de balletjes onder.
- Lekker met zoetzure saus.