Afgelopen zomer heb je ongetwijfeld al genoten van een pot heerlijke Zeeuwse mosselen, maar na enkele maanden extra groeien, merk je toch wel een verschil. Zo zijn niet alleen de schelpen voller, maar worden ook de mosselen rijker van smaak.
Daarom is de Nationale Mosselweek van 22 tot en met 26 september hét moment om de oogst Zeeuwse mosselen te proeven. Een hele week gaan ze Vlaanderen doorkruisen met een oldtimer mosseltruck waarin bekende chefs zoals Giovani Oosters en Gregory Schatteman smakelijke mosselgerechtjes klaarmaken. Zij delen deze uit aan iedereen die wil. Dus wil je je samen met BV’s Hanne Troonbeeckx, Roel Vanderstukken, Lien Willaert, Annelien Coorevits en Ann Van Elsen onderdompelen in de Zeeuwse mosselcultuur? Ga dan langs aan de mosseltruck in Hasselt, Leuven, Kortrijk, Gent of Antwerpen.
Of wil je de overheerlijke mosselen proeven aan boord van originele houten mosselschepen van meer dan 100 jaar oud? Dat kan op een groot mosselevent op vrijdag 26 september aan het Willemdok in Antwerpen, waar de Mosselweek wordt afgesloten. Een historische mosselvloot zal er om 12u45 aanmeren en vier van deze originele houten schepen zijn vrij te bezoeken.
- 22 september: Capucienenplein in Hasselt, met chef Giovani Oosters en Njam-presentatrice Hanne Troonbeeckx
- 23 september: Martelarenplein in Leuven, met Kookpunt-chef Peter Van der Staey en Roel Vanderstukken
- 24 september: Veemarkt in Kortrijk, met chef Gregory Schatteman en presentatrice Lien Willaert
- 25 september: Woodrow Wilsonplein in Gent, met chef Jan Verhelst en ex-miss België Annelien Coorevits
- 26 september: Willemdok in Antwerpen, met chef Jo Bussels van Radis Noir en presentatrice Ann Van Elsen
Meer info: www.mosselbureau.nl www.mosselen.nl
Facebook: mosselen kunnen altijd