Niet te pikant, het mag scherp zijn. Maar de tranen mogen niet in mijn ogen staan.
Voor 2 à 3 personen:
- 1 soepbeker rijst
- 1/2 kipfilet
- 100 gr prei
- 100 gr witte selder
- 1 wortel
- handvol diepvries erwtjes
- hot chilisaus
- sojasaus
- Thaise vissaus
- arachideolie
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking, Maar doe dit een paar uur voor je dit nasi goreng recept klaarmaakt, op die manier is de rijst mooi droog.
- Snijd de kip in reepjes en kruid met twee koffielepels hot chilisaus en twee koffielepels sojasaus.
- Kuis en snijd de prei, selder, wortel in brunoise (kleine blokjes).
- Kook de erwtjes 3 minuten in licht gezouten water, giet af in een vergiet en verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
- Doe een scheutje olie in een pan of wok en roerbak de kip juist gaar, doe ze uit de pan en houd warm in de oven.
- Giet terug een scheutje olie in de pan en roerbak de groenten.
- Voeg de rijst toe, kruid met 6 koffielepels sojasaus en 2 koffielepels vissaus, roerbak.
- Voeg op het einde de erwtjes en de kip toe en warm nog even goed door.
Lekker met een spiegelei en zoetzure saus.