De notenmengeling heb ik gekocht in de Colruyt:
“Appel-en notenmengeling met kaneel” van het merk Besana.
Je kan uiteraard de vulling vervangen door bv: cranberry’s, chocoladedruppels, gekonfijte kersen, noten…
- 270 g zelfrijzende kwaliteitsbloem (Imprial)
- 120 ml arachideolie
- 2 eieren
- paar druppeltjes vanille-aroma
- 240 ml melk
- 150 g suiker
- 100 g appel-en notenmengeling met kaneel
- Verwarm de oven voor op 190° C
- Liefst geen hetelucht-oven, maar zet de oven op de klassieke stand.
- Meng de melk met de olie, suiker, eieren en vanille-aroma.
- Meng er met een spatel de bloem door.
- Als je teveel klonters hebt, giet het deeg dan door een puntzeef.
- Hak het notenmengsel wat fijner en meng het door het deeg.
- Doe het deeg in muffinvormpjes en bak af in ca. 20 minuten.