We hebben deze Zeeuwse mosselen (super) gekocht in de Aldi aan 5.79 € voor 2 kg dus niet echt duur en ze waren bijzonder lekker!
Voor 4 personen
- 4 a 5 kg mosselen
- 2 ajuinen
- 4 stengels soepselder (ook de bladeren)
- gehakte peterselie
- gehakte kervel
- peper en zout
- boter
- Kuis de mosselen (spoel 2 keer en verwijder eventuele onreinheden op de schelp)
- Kuis de ajuin en snijd in stukken, spoel de selder en snijd eveneens in stukken.
- Smelt een klontje boter in een mosselpot (eventueel een gewone pot), stoof de groenten even aan.
- Voeg mosselen toe kruid met peterselie, kervel, peper en zout.
- Laat de mosselen ca. 5 a 6 minuten op hoog vuur gaar worden, schud ze een paar keer op.
- De mosseltjes zijn gaar als de schelpen open staan en je ze gemakkelijk uit de schelp kan halen.
Lekker met verse frietjes en mosselsaus