We hebben deze Zeeuwse mosselen (super) gekocht in de Aldi aan 5.79 € voor 2 kg dus niet echt duur en ze waren bijzonder lekker!

Voor 4 personen

  • 4 a 5 kg mosselen
  • 2 ajuinen
  • 4 stengels soepselder (ook de bladeren)
  • gehakte peterselie
  • gehakte kervel
  • peper en zout
  • boter
  1. Kuis de mosselen (spoel 2 keer en verwijder eventuele onreinheden op de schelp)
  2. Kuis de ajuin en snijd in stukken, spoel de selder en snijd eveneens in stukken.
  3. Smelt een klontje boter in een mosselpot (eventueel een gewone pot), stoof de groenten even aan.
  4. Voeg mosselen toe kruid met peterselie, kervel, peper en zout.
  5. Laat de mosselen ca. 5 a 6 minuten op hoog vuur gaar worden, schud ze een paar keer op.
  6. De mosseltjes zijn gaar als de schelpen open staan en je ze gemakkelijk uit de schelp kan halen.

Lekker met verse frietjes en mosselsaus

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!