Voor 4 personen:
- 4 kg mosselen
- 2 wortelen
- 1 ajuin
- 3 lente-uitjes
- stukje selder
- 1 fles droge witte wijn
- ca. 40 cl room
- goede boter
- zout en peper
- 4 mosselpotjes
- Snijd blokjes van de wortelen en selder.
- Versnipper de ajuin.
- Snijd de lente-uitjes in ringetjes.
- Meng alle groentjes onder elkaar.
- Laat een klontje goede boter smelten in een mosselpotje.
- Voeg wat van de groentjes toe, laat even stoven zonder kleuren.
- Doe dan een kilo mosselen bij de groenten, kruid met peper en zout en giet er een scheutje witte wijn bij.
- Zet een deksel op het potje en laat een 5 à 6-tal minuten op hoog vuur gaar worden.
- Schud de mosselen een 2-tal keer op.
- Als de mosselen bijna gaar zijn, giet je er ca. 10 ml room bij.
- Laat ze nu nog 1 minuutje koken.
Lekker met brood of frietjes en eventueel mosselsaus