– ca 500 gr groenten, bloemkoolroosjes, wortel, boontjes, prei, ajuin, selder, spruitjes, doperwtjes…
– 3 bouillonblokjes (kip)
– 40 gr kleine pasta
– 70 gr spekblokjes
– 3 liter water
– snuifje gedroogde oregano
– 1 cm lookpasta of 1 geperst teentje look
– peper van de molen
– 140 gr tomatenpuree
– een paar blaadjes verse basilicum
– gemalen kaas
Kuis de groenten en snijd in blokjes. Kook de spekblokjes even op in wat water en giet ze af. Doe het water in een kookpot en doe er de groenten, tomatenpuree, bouillonblokjes, oregano, look en spekblokjes bij. Laat 25 minuten onder deksel koken. Kruid met peper, doe er wat gescheurde basilicumblaadjes bij. Kook de pasta in wat water gaar, giet af en voeg bij de soep. Serveer er gemalen kaas bij.
Tip
Geen tijd om groenten te snijden?
Kijk eens in de diepvriesafdeling voor diepvriesgroenten voor (minestrone)-soep.