Ik voeg enkele druppeltjes tabasco toe aan de saus. De Parmezaanse krullen snij ik met een dunschiller.

Voor 2 à 3 personen:

  • 250 g farfalle
  • 10 merquez-worstjes
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 2 teentjes look
  • 1 sjalot
  • snuifje gedroogde oregano en basilicum
  • 100 g parijse champignons
  • 1/2 bouillonblokje (groenten)
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1/2 blik gepelde tomaten in stukjes (200 g)
  • olijfolie
  • tabasco naar smaak
  • parmezaanse krullen
  1. Pel de sjalot en knoflook versnipper fijn.
  2. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s, spoel ze even onder water en snij in reepjes.
  3. Doe wat olijfolie in een kookpot.
  4. Stoof er de look, sjalot en de paprika in.
  5. Voeg gepelde tomaten in stukjes, paprikapoeder, oregano, basilicum, tabasco en 1/2 bouillonblokje toe.
  6. Laat 10 minuten zachtjes stoven.
  7. Kook de pasta beetgaar in gezouten water met een scheutje olijfolie.
  8. Giet af in een vergiet.
  9. Bak de merquez-worstjes.
  10. Snij ze in stukjes van ca. 3 cm.
  11. Schik saus, worstjes en pasta op een bord.
  12. Garneer met parmezaanse krullen.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!