Ik voeg enkele druppeltjes tabasco toe aan de saus. De Parmezaanse krullen snij ik met een dunschiller.
Voor 2 à 3 personen:
- 250 g farfalle
- 10 merquez-worstjes
- 1/2 rode paprika
- 1/2 gele paprika
- 2 teentjes look
- 1 sjalot
- snuifje gedroogde oregano en basilicum
- 100 g parijse champignons
- 1/2 bouillonblokje (groenten)
- 1 koffielepel paprikapoeder
- 1/2 blik gepelde tomaten in stukjes (200 g)
- olijfolie
- tabasco naar smaak
- parmezaanse krullen
- Pel de sjalot en knoflook versnipper fijn.
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s, spoel ze even onder water en snij in reepjes.
- Doe wat olijfolie in een kookpot.
- Stoof er de look, sjalot en de paprika in.
- Voeg gepelde tomaten in stukjes, paprikapoeder, oregano, basilicum, tabasco en 1/2 bouillonblokje toe.
- Laat 10 minuten zachtjes stoven.
- Kook de pasta beetgaar in gezouten water met een scheutje olijfolie.
- Giet af in een vergiet.
- Bak de merquez-worstjes.
- Snij ze in stukjes van ca. 3 cm.
- Schik saus, worstjes en pasta op een bord.
- Garneer met parmezaanse krullen.