Jullie weten het vast maar Zwitserland en dan zeker Graubünden ligt met nauw aan het hart. Ik bracht de zomervakanties van mijn jeugd integraal in Sankt Moritz door. Herinneringen die met niets te vergelijken zijn. Ik was dan ook enorm blij te mogen deelnemen aan een perstrip naar mijn geliefde Sankt Moritz en Davos Klosters. Het artikel over mijn ervaringen daar volgt later. Graubünden is onder andere gekend om zijn keuken. Ik at er voor de eerste keer Maluns, een specialiteit uit Graubünden. Dit is een typisch gerecht waar aardappelen, boter en bloem de hoofdingrediënten zijn. Serveer er appelmoes en een stuk Alpenkaas bij en je waant je ter plaatse.

  • 1,5 kg vastkokende aardappelen (Nicola)
  • 200 g bloem
  • 10 g zout
  • peper van de molen
  • boter
  • arachideolie
  1. Kook de aardappelen in de schil beetgaar.
  2. Giet ze af in een vergiet en laat ze een nacht in de koelkast staan.
  3. Verwijder de schil en rasp de aardappelen met een rösti rasp.
  4. Kruid de geraspte aardappelen met zout en peper.
  5. Meng er de bloem onder.
  6. Doe een klontje boter en een scheutje olie in een anti-aanbakpan.
  7. Doe er de geraspte aardappelen bij.
  8. Bak op een matig vuur en “hak” constant met twee spatels door de geraspte aardappelen.
  9. Doe dit ± 30 minuten.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!