Maaltijdsalade: pastasalade met tonijn en groenten
jun 3, 2009
Voor 3 personen:
- Blikje tonijn in olie 300 g
- 150 g fusilli
- 1 grote wortel
- 1 rode paprika
- een handvol prinsessenbonen
- een handvol doperwtjes (diepvries)
- 3 eetlepels mayonaise
- 3 eetlepels volle yoghurt
- scheutje witte wijnazijn
- peper en zout
- Pel de paprika en verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes.
- Schil de wortel en snijd in reepjes.
- Kook een 4-tal minuten in gezouten water beetgaar.
- Verfris onmiddellijk onder koud water.
- Kook de erwtjes 3 minuten in gezouten water.
- Verfris eveneens onmiddellijk onder koud stromend water.
- Verwijder de uiteinden van de boontjes.
- Kook een 5-tal minuten in gezouten water.
- Verfris ook onmiddellijk onder koud stromend water.
- Kook de eitjes in 10 minuten.
- Laat afkoelen in ijskoud water.
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
- Giet af in een vergiet.
- Verfris onder koud stromend water.
- Laat de tonijn uitlekken.
- Meng voor de saus: de yoghurt met de mayonaise en een klein scheutje witte wijnazijn.
- Meng de groenten met de pasta, verdeel over een diep bord, schik er wat tonijn en partjes ei op.
- Serveer de saus apart.