3 à 4 personen:

  • gemengde salade
  • 125 g garnalen
  • 2 aardappelen (type Nicola)
  • 3 eieren
  • 1 citroen
  • 1 appel
  • 1 lente-uitje
  • 100 g postelkaas in blokjes (of een andere abdijkaas)
  • 1/2 koffielepel sesamolie
  • 2 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels water
  • olijfolie
  • peper en zout
  1.  Kook de eieren 10 minuten, giet ze af en verfris onmiddellijk onder koud stromend water. 
  2. Als ze afgekoeld zijn pel je ze.
  3. Was de salade en snijd in kleinere stukken.
  4. Was het witloof en verwijder de harde kern. Snijd het witloof in stukjes. 
  5. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
  6. Pers het sap van een halve citroen in een kom en meng er de appelblokjes en het witloof door. Zo voorkom je verkleuren.
  7. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. 
  8. Kook de aardappelen juist gaar en giet ze af.
  9. Bak de aardappelblokjes goudbruin in een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. 
  10. Laat ze afkoelen.
  11. Versnipper het lente-uitje.
  12. Meng voor de dressing: mayonaise, witte wijnazijn, mosterd, sesamolie, honing en water.
  13. Breng op smaak met peper en zout.
  14. Doe de salade en het witloof in een grote kom en meng er voorzichtig de appel, aardappelblokjes, garnalen en lente-ui onder.
  15. Giet er de dressing over.
  16. Garneer met de eipartjes en kaasblokjes.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!