Linguine met Leerdammer en ham
apr 12, 2010
- 350 Linguine
- 200 g geraspte Leerdammer
- 200 g gekookte ham in blokjes
- 25 g boter
- 1 ajuin versnippert
- 50 cl kippenbouillon
- 25 g bloem
- paar druppeltjes Tabasco
- scheutje worcestersaus
- zout en peper v/d molen
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking, giet af in een vergiet.
- Bak de ajuin in 25g boter goudbruin, voeg de bloem toe en laat even drogen.
- Breng de bouillon aan de kook.
- Voeg de bouillon langzaam toe aan het ajuin mengsel.
- Breng op smaak met Tabasco, worcestersaus, peper v/d molen en eventueel een snuifje zout.
- Meng de saus, kaas (houd een beetje kaas over) en ham onder de pasta.
- Beboter een ovenschaal en doe er het pasta mengsel in.
- Strooi er de kaas over.
- Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C
- Gratineer nog een minuutje of 3 onder de ovengrill.