Voor 3 à 4 personen:
- 350 g linguine
- 250 g kalfssneden
- een 10-tal rode kerstomaatjes
- een 10-tal gele kerstomaatjes
- ca. 2 eetlepels bladpeterselie (alleen de blaadjes)
- klontje boter
- peper en zout
- aromat
- olijfolie
- vers geraspte parmezaan of gemalen gruyère
- Snij het kalfsvlees in stukjes of kleine plakjes.
- Kruid met peper en zout.
- Halveer de tomaatjes.
- Breng een pot met licht gezouten water aan de kook.
- Voeg de pasta toe, roer en kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpaking.
- Doe ondertussen een scheutje olijfolie in een pan en bak het kalfsvlees juist gaar.
- Voeg de tomaatjes en de peterselie bij het vlees en bak even mee.
- Giet de pasta af in een vergiet.
- Laat een 4-tal eetlepels kookvocht in de pot.
- Smelt een klontje boter in de pot met het kookvocht.
- Kruid met aromat en zout.
- Meng de pasta onder de gesmolten boter.
- Meng er dan het vlees en de tomaatjes onder.
- Serveer apart vers geraspte parmezaan of gemalen gruyère .