Tijd voor kerstkoekjes! Dit recept is een eenvoudig en smakelijk recept voor kerstkoekjes. De perfecte balans tussen de boter en de bloem maakt dat de kerstkoekjes niet te vettig zijn. Ze smaken overheerlijk! Gebaseerd op een recept van Dille en Kamille.
- 350 g bloem
- 250 g goede boter
- 200 g kristalsuiker
- 2 eieren
- snuifje zout
- 1 zakje vanillesuiker
- amandelschilfers
- Meng de suiker en de vanillesuiker met de boter.
- Voeg de bloem en 1 ei toe en kneed tot deeg.
- Dek het deeg af en laat een uur in de koelkast rusten.
- Strooi bloem over je werkvlak en rol het deeg uit met een deegroller tot ± 3 mm.
- Steek er met een vormpje koekjes uit.
- Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier.
- Klop het andere ei los en bestrijk er de koekjes mee.
- Bestrooi met amandelschilfers en bestrijk terug met ei.
- Bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 175°C in ± 15 minuten.