Oosterse kip met broccoli

Dit gerecht is vrij eenvoudig te maken. Alleen vraagt het iets meer moeite om de juiste sauzen te kopen. Wij combineren een shoppingdagje in Antwerpen altijd met een bezoek aan Sun Wah. In deze oosterse supermarkt kan je al de aangegeven sauzen vinden. Het bordje van Tokyo Design is te vinden bij Cook & Serve. Gebaseerd op een recept van The Art Of Cooking.

Voor de oosterse donkere saus

  • 4 g bouillonblokje (kip – Knorr)
  • 50 ml Pearl River Bridge Superior lichte sojasaus
  • 15 ml Pearl River Mushroom Flavored donkere sojasaus
  • 30 ml kookwijn (Shao Hsing)
  • 30 ml oestersaus
  • 15 ml Lee Kum Kee Hoisin saus
  • 5 ml sesamolie
  • 30 g suiker
  • 1 lente-ui (in ringetjes)
  • 2 teentjes look (zeer fijn gesneden)
  • 1 eetlepel gember (fijn gesneden)
  • snuifje witte peper
  1. Los de bouillon op in 350 kokend water.
  2. Doe de rest van de ingrediënten in een kom en giet bij de warme bouillon.
  3. Laat volledig afkoelen en giet door een zeef.

Voor de oosterse kip met broccoli

  • 500 g kipfilet (in dunne schijfjes of blokjes)
  • 200 ml oosterse donkere saus
  • 1 broccoli in roosjes (gebruik eveneens de steel)
  • 1 wortel (in fijne schijfjes)
  • arachideolie
  • sesamolie
  • maïszetmeel
  • aardappelzetmeel
  • lookpoeder
  • zout
  • witte peper
  1. Meng ¼ koffielepel zout, snuifje witte peper, snuifje lookpoeder en 2 eetlepels water onder de kip.
  2. Laat 15 minuten marineren.
  3. Meng er 1 koffielepel maïszetmeel onder.
  4. Zorg dat al het maïszetmeel is opgelost en meng er dan ½ koffilepel arachideolie onder.
  5. Kook de broccoli 2 minuten in kokend licht gezouten water.
  6. Los 1 koffielepel aardappelzetmeel op in een beetje water.
  7. Giet de broccoli af in een vergiet.
  8. Neem een pan of wok en verhit er 2 eetlepels arachideolie in.
  9. Voeg de kip toe en bak de kip juist gaar.
  10. Voeg er de wortelen bij en roerbak 30 seconden.
  11. Meng er de broccoli onder en roerbak een 20-tal seconden.
  12. Giet er de oosterse donkere saus bij en bind met het aardappelzetmeel.
  13. Werk af met 1/2 koffielepel sesamolie.
  14. Serveer met rijst of noedels.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!