Stevige herfstschotel voor 3 personen:
- 200 g lasagne
- 1 bakje parijse champignons (250g)
- 2 eetlepels bloem
- 400 g fijngehakte spinazie (diepvries-ontdooid)
- 150 g oude gemalen italiaanse kaas (Colruyt)
- 400 ml water
- 10 verse basilicumblaadjes (gescheurd)
- snuifje tijm, oregano, peper en een eetlepel gehakte peterselie.
- 1 bouillonblokje (groenten)
- 1 bolletje mozzarella
- 1 ajuin
- peper
- Kook de lasagnevellen zoals aangegeven op de verpakking, giet af en verfris onder koud stromend water.
- Versnipper de ajuin.
- Snijd de champignons in schijfjes.
- Doe wat boter in een pan en stoof de champignons en de ajuin aan.
- Roer er de bloem door.
- Giet er het water bij en verkruimel er de bouillon over.
- Voeg er de kruiden bij en laat 2 minuten pruttelen.
- Laat de spinazie goed uitlekken en meng er de oude italiaanse kaas onder.
- Schik een laag spinazie in een vuurvaste schotel, daarboven een laag pasta, dan een deel champignonsaus en terug pasta, werk zo alles op. Eindig met champignonsaus en beleg met schijfjes mozzarella.
- Warm 30 minuten op in een oven van 190°C.