Voor 2 à 3 personen:
- 250 g kastanje champigons
- 250 g parijse champignons
- 250 g lasagne
- 1 eetlepel zure room
- 125 ml room (ca.7%)
- 15 blaadjes verse salie (fijngesneden)
- 2 teentje look (zeer fijn versnipperd)
- 3 sjalotten in ringen
- zout en peper v/d molen
- 2 bolletjes mozzarella
- ca. 50 g geraspte parmezaan
- olijfolie
- Kook de lasagne zoals aangegeven op de verpakking.
- Was de champignons vlug onder koud stromend water.
- Snijd de champignons in schijfjes.
- Doe een scheutje olijfolie in een pan en stoof de champignons 2 minuten aan.
- Voeg de look en sjalot toe en laat nog een 2-tal minuten stoven.
- Meng er de zure room, room en salie onder en breng op smaak met peper en zout.
- Warm nog even goed door.
- Beboter een ovenschaal, schik er een lasagnevel in, schik er 1/3 deel van de champignons over, bestrooi met wat met parmezaan en in stukjes gesneden mozzarella.
- Herhaal dit tot alles op is maar eindig met wat blokjes mozzarella.
- Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie, verwarm de oven voor op 180°C en zet de schotel 30 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie en laat nog een 3-tal minuten kleuren onder de grill.