– 250 gr lamsbout in stukjes
– 1 fijngesnipperde ajuin
– 2 fijngehakte teentjes look of 2 cm lookpasta
– 300 gr parboiled rijst
– 1 klein blikje tomatenpuree (70 gr)
– 1 blik gepeld tomaten in blokjes (400 gr)
– 1 koffielepel gedroogde oregano
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 theelepeltje kaneelpoeder
– 1 en 1/2 blokje bouillonblokjes (kip)
– gehakte peterselie
– 5 dl water
Verwarm de oven voor op 180°C. Giet een scheut olijfolie in een kookpot met deksel die in de oven kan. Kruid het vlees met peper en zout en bak het aan. Voeg de ajuin en look toe en bak het even mee zonder kleuren. Roer de rijst en tomatenpuree erdoor en bak ook even mee zonder kleuren. Voeg nu de oregano, het blik gepelde tomaten, paprikapoeder, kaneelpoeder, de verkruimeldE bouillonblokjes en 5 dl water toe. Zet een deksel op de pot en laat het gerecht ca 1u30 in de oven gaar worden. Controleer het gerecht wel even na één uur en roer om. Neem de kookpot uit de oven en laat nog 10 minuten staan onder deksel. Strooi voor het serveren de peterselie over het gerecht. Lekker met een salade.
Info:
“Parboiled rijst krijgt vóór het pellen een stoom- en droogbewerking, waardoor veel voedingsstoffen bewaard blijven en de korrel steviger is. Tijdens het koken verdwijnt de gele kleur en worden de korrels wit.”
bron:bravofoods