Gisteren heeft het lang geregend. Wij vonden het tijd voor een verkwikkende soep!
Voor de soep
- ca. 600 g knolselder (in grove stukken)
- 100g prei wit (in grove stukken)
- ca 2,7 liter water
- 3 à 4 bouillonblokjes (kip – Knorr)
- peper van de molen
- 2 eetlepels bieslook (fijn gesneden)
- Doe de selder, prei, water en bouillonblokjes in een pot.
- Zet een deksel op de pot en laat 30 minuten koken.
- Mix de soep met een hittebestendige blender of handmixer.
- Kruid de soep met peper en meng er de bieslook onder.
Voor de kruidenkorstjes
- 3 boterhammen
- BBQ-kruiden
- arachide – of maïsolie
- Snijd de boterhammen in blokjes.
- Doe een goede scheut olie in een pan.
- Voeg de korstjes toe en kruid met een beetje BBQ-kruiden.
- Bak ze goudbruin.
- Doe de korstjes op het laatste moment in je soep. Zo blijven ze lekker knapperig.