Knolselder preisoep met kruiden korstjes

Gisteren heeft het lang geregend. Wij vonden het tijd voor een verkwikkende soep!

Voor de soep

  • ca. 600 g knolselder (in grove stukken)
  • 100g prei wit (in grove stukken)
  • ca 2,7 liter water
  • 3 à 4 bouillonblokjes (kip – Knorr)
  • peper van de molen
  • 2 eetlepels bieslook (fijn gesneden)
  1. Doe de selder, prei, water en bouillonblokjes in een pot.
  2. Zet een deksel op de pot en laat 30 minuten koken.
  3. Mix de soep met een hittebestendige blender of handmixer.
  4. Kruid de soep met peper en meng er de bieslook onder.

Voor de kruidenkorstjes

  • 3 boterhammen
  • BBQ-kruiden
  • arachide – of maïsolie
  1. Snijd de boterhammen in blokjes.
  2. Doe een goede scheut olie in een pan.
  3. Voeg de korstjes toe en kruid met een beetje BBQ-kruiden.
  4. Bak ze goudbruin.
  5. Doe de korstjes op het laatste moment in je soep. Zo blijven ze lekker knapperig.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!